Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Széles körben ismert a SZETA Nyomtatás E-mail
Írta: Simon Rita   
2017. február 01.
ImageFelmérés készült a székesfehérváriak körében a Szegényeket Támogató Alapítványról. A kutatás eredményeit sajtótájékoztatón ismertette Zugor Zsuzsanna, a SZETA kurátora és Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője. Mindemellett Vargha Tamás csatlakozott a SZETA „Hozz egy plédet!” akciójához is.
Tovább...
 
Február 28-ig lehet jelentkezni a Fejér Megyei Diáknapokra Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 31.
ImageA háromnapos rendezvénynek Fehérváron a Fejér Megyei Művelődési Központ ad otthont 2017. március 31-től április 2-ig. A közel ezer középiskolást megmozgató kulturális esemény újítása, hogy a diákszínpadhoz hasonlóan a népszerű könnyűzene kategória indulói is két napon át szerepelhetnek a Diáknapok színpadán.
Tovább...
 
Hét díjra várják a fehérváriak javaslatait február közepéig Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 31.
ImageA Penna Regia, a Sipos Gyula, a Székesfehérvár Közbiztonságáért, Oktatásáért, Ifjúságáért, Egészségügyéért, valamint Sportjáért díjakra írt ki felhívást Székesfehérvár Önkormányzata. A javaslatokat valamennyi kitüntetésre február 17-ig lehet benyújtani a Polgármesteri Hivatalhoz személyesen, vagy postai úton. Az egyes kitüntetésekkel kapcsolatos tájékoztatók, valamint az ajánlások megírásával és leadásával kapcsolatos részleteket a cikkben olvashatja.
Tovább...
 
Csökken a tévézési kedv Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. január 31.
ImageNem túl jelentős a változás, de pozitív: naponta átlagosan 4 óra 58 percet töltött a tévékészülékek előtt a teljes népesség 2016 utolsó negyedévében, 4 perccel kevesebbet, mint egy évvel korábban – derül ki a Nielsen Közönségmérés adataiból. Nőtt az általános szórakoztató, az ismeretterjesztő, a film- és hírcsatornák közönségaránya, miközben néhány tematikus csatornacsoport részesedése mérséklődött a 2015. év azonos időszakához képest.
Tovább...
 
Rajnai Miklós előadása: Magyarok a Gulágon, Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. január 31.
ImageElső alkalommal látogat el hozzánk és lesz vendégünk a 353. Hétvezér Esten Rajnai Miklós, Bánffy Miklós-díjas bölcsész a Magyar Műveltség Kincsestára, a Magyarok Háza volt művészeti igazgatója,– a Százak Tanácsa tagja – a nagykanizsai élő közösség programszervezője és művészeti vezetője 27 éve! A Magyar Műveltségi Díj megalapítója.
Tovább...
 
Ismét az amerikai foci mellé állt a FEZEN Nyomtatás E-mail
Írta: FEZEN   
2017. január 31.
Image"Rock and roll és tojáslabda - az amerikai foci mellé áll a FEZEN" - írták egy évvel ezelőtt a fesztivál szervezői. Azóta jó néhány nagy csatát és egy fesztivált is megélt közös otthonuk a First Field. A székesfehérvári csapat erősebb, mint valaha, így idén már a Divízió I-ben küzdenek tovább a koronázók. A lokálpatrióta fesztivál pedig követi őket, így ebben a szezonban FEZEN Divízió I. néven indul tavasszal a bajnokság.
Tovább...
 
Frissítő forrás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. január 30.
Image„Frissítő forrás” mottóval, ünnepélyes keretek között nyitották meg a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére szervezett programsorozatot Székesfehérváron. A megújulásnak szentelt Emlékévet meghívottak sokasága köszöntötte a Városháza Dísztermében, ahol a város polgármestere és a protestáns egyházak vezetői mondtak beszédeket. Az esten közreműködött az Ökumenikus kórus, valamint előadást hallhattak az érdeklődők a reformáció székesfehérvári kialakulásáról.
Tovább...
 
Jubileumi Városi Diákgála a Művészetek Házában Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2017. január 30.
ImageAz idei esztendőben is színvonalas művészeti bemutatókkal szórakoztatták a népes közönséget a város középiskolásai a XX. Városi Diákgálán. A jubileumi programon negyvenhárom produkciót tekinthettek meg a résztvevők, melyek között volt néptánc, mazsorett bemutató, akrobatikus tánc, légtánc, szavalat, hangszer-bemutató, emellett közismert kórusművek is felcsendültek.
Tovább...
 
In memoriam Bartyik Mihályné Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2017. január 30.
ImageMély megrendüléssel értesültünk arról, hogy elhunyt Bartyik Mihályné, az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógia Módszertani Intézmény igazgatója.
Tovább...
 
Női életek ezreit mentheti meg a szűrés, az oltás Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. január 30.
ImageSzékesfehérvár is csatlakozott ahhoz a nagyszabású kampányhoz, melyet a XI. Európai Méhnyakrák Megelőzési Hét keretében szerveznek országszerte. A város Önkormányzatának támogatásával tájékoztató programot tartottak a Fehér Palotában, ahol az életmentéshez kulcsfontosságú prevencióról, a HPV elleni védőoltásról és a szűrővizsgálatokról adtak tájékoztatást a szakemberek.
Tovább...
 
Felavatták az egykori polgármester emléktábláját Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. január 30.
Székesfehérvár és Fejér megye tisztségviselőinek, valamint az egykori polgármester leszármazottainak jelenlétében avatták fel dr. Saára Gyula emléktábláját. Pintér Balázs szobrászművész alkotása a Kossuth utcában annak az épületnek a homlokzatára került fel, amely a nagyra becsült városvezető lakóháza volt, és ami jelenleg dédunokájának az ügyvédi irodája.
Tovább...
 
<< Első < Előző 1131 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 1140 Következő > Utolsó >>

Eredmények 12464 - 12474 / 20492